Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 MAART

Elke maand rijden in Oudenaarde nog een goeie 1000 chauffeurs de ‘knip’ op de Markt over. Nochtans is er een verbod om van de ene naar de andere kant van het plein te rijden, dit wordt aangeduid door een bord. Maar vele mensen negeren dit en krijgen een boete in de bus. Volgens Dagmar Beernaert van Vooruit schilt er dus iets aan de signalisatie.

Landbouwers hebben gisteren geprotesteerd tijdens Nokere Koerse tegen de stikstofmaatregelen. Op verschillende plaatsen langs het parcours stonden tractoren met protestborden en ook op een veld stond vanuit de lucht te lezen ‘Bos of voedsel’. De actie heeft Nokere Koerse niet gehinderd.

De 29 jarige Tim Merlier heeft gisteren Nokere Koerse gewonnen. Het was zijn eerste deelname en hij was meteen topfavoriet. Eigenlijk was het voor hem een thuiswedstrijd en overwinnen deed hem niet alleen deugd ook het lokale publiek.

De Unie Der Handelaars in Ronse organiseert nu zaterdag Lekker Shoppen in het stadscentrum. Meer dan 60 handelszaken zetten tussen 14 en 20u de deuren open voor wie graag shopt en houdt van zoetigheid. Er zijn naast het winkelplezier ook pralines, waardebonnen en terrasjes, maar ook animatie.

Rotary Ronse-Renaix organiseert een crowdfunding voor Oekraïne. Zo willen ze hun clubgenoten in Oekraïne, maar ook in het grensgebied met Oekraïne financieel bijstaan. Meer info kan men verkregen via het nummer 0475 43 30 17.

In Ruien is het beeld van Bernadette Soubirous uit Lourdes beschadigd dat nog maar in augustus gerestaureerd werd. Het beeld van de biddende dame staat aan de Mariagrot. Het beeld werd door vandalen stukgeslagen en ze lieten tevens een hoop rommel na. Op facebook worden getuigen opgeroepen.

©VlaamseArdennen1