Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 MAART

Om de Oekraïnse vluchtelingen nog meer te kunnen helpen heeft de Stad Oudenaarde een rekeningnummer geopend, waarop geld kan gestort worden. Het geld dient voor de hulpverlening aan Oekraïnse vluchtelingen in Oudenaarde. Het rekeningnummer is BE71 0910 2257 5969. Iedereen die wil helpen kan dit ook melden via oudenaarde.be/hulpvooroekraine.

Een beslissing over het tracé voor de doortrekking van de N60 rond Ronse valt pas in het najaar. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters gezegd na een vraag van Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman. Daarna kunnen alle burgers nog hun bedenkingen formuleren, het starten van de werken is dus niet meer voor deze legislatuur.

Er komt dan toch nog een gedichtendag in Oudenaarde. Normaal is dat de laatste donderdag van januari, maar deze diende uitgesteld te worden en nu is er een nieuwe datum vastgeprikt op woensdag 30 maart. Onder de noemer ‘Aankomen in Oudenaarde’ zal dichter Paul Rigolle het hebben over de koers van poëzie en… de poëzie van de koers in het centrum Ronde Van Vlaanderen.

©VlaamseArdennen1