Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 NOVEMBER

De politie Vlaamse Ardennen gaat nauwer toezien op de naleving van de coronamaatregelen in de horeca. Afgelopen weekend werden al verschillende overtredingen vastgesteld. Ze zijn wel niet massaal, maar wel flagrant. Wie in de fout gaat krijgt onmiddellijk een proces-verbaal.

Gouverneur Carina Van Cauter verbiedt voor vier weken alle fuiven en feestjes die door niet-professionelen georganiseerd zijn en niet-privé zijn. Dat zorgt niet alleen voor teleurstellingen bij de jeugdbewegingen, ook Peter Decordier uitbater van evenementenhall De Qubus vraagt meer duidelijkheid. De Qubus voldoet aan alle voorzieningen qua ventilatie en hijzelf is professioneel organisator, maar toch kan een jeugdgroep de komende vier weken niets meer organiseren in de grootste fuifzaal van Oudenaarde.

Er rijden ook vandaag nog geen treinen tussen Kortrijk en Oudenaarde, door een ongeval aan de overweg in Stasegem gisteren. In de Generaal Deprezstraat reed een te hoog geladen vrachtwagen de bovenleiding af. De schade herstellen zal allicht nog heel vandaag en een stuk van morgen in beslag nemen.

De Gemeenteraad van Ronse heeft unaniem het armoedeplan 2020-2025 goedgekeurd. Met maar liefst 55 acties op 16 verschillende domeinen gaat het om het belangrijkste beleidsdocument van deze legislatuur. Ook qua budget trouwens met 8.1 miljoen euro.

Oudenaarde moet op zoek naar een nieuwe centrummanager. Het gaat om de derde centrummanager die afhaakt in even veel jaar. Volgens N-VA voorzitter Piet De Loof is het nu overduidelijk dat de samenwerking met een Limburgs bureau niet werkt.

Kan zwembad ’t Rosco weer open in de paasvakantie ? Dat hoopt men alvast in Ronse nu het onderzoek naar het defect in het zwembad is afgerond. Het zwembad is intussen al zes maanden dicht. Half december zal een expert klaarheid brengen over wie verantwoordelijk is voor het defect.

Inbrekers wilden op een heel drieste manier inbreken in een juwelierszaak in de Abeelstraat in Ronse. De juwelier betrapt de mannen toen ze een gat aan het kappen waren in een zijmuur van zijn zaak. Toen de juwelier hen betrapte zijn ze op de vlucht geslagen.

©VlaamseArdennen1