Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 6 OKTOBER

De sluiting van internaat GO! MPI ’t Craeneveld in Eine is definitief. Het gaat om een internaat voor kinderen met een beperking. De sluiting komt er omdat de overheid onbetaalbare eisen stelt. Zo zou er voor 4 miljoen euro moeten verbouwd worden om aan de eisen te voldoen.

Op de woensdagmarkt in Ronse weerklonk gisteren applaus. Een applausteam van Logo Gezond+ zorgde voor dit applaus telkens iemand in de applauscirkel liep. Het kadert in de actie veerKRACHTIG die door verschillende organisaties uit de zorg- en welzijnssector wordt georganiseerd, naar aanleiding van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid. Vandaag is de markt van Oudenaarde aan de beurt.

De onderzoeksrechter in Oudenaarde heeft twee verdachten aangehouden die zo’n 20 tal inbraken op hun kerfstok hebben in Oost- en West-Vlaanderen. Een derde verdachte is onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

De Ferrari van een 44 jarige ondernemer uit Ronse werd in Ingooigem geflitst aan 124 km per uur waar 70 is toegestaan. Volgens de eigenaar zat zijn 72 jarige vader achter het stuur. Maar de rechter in Kortrijk gelooft dit niet meteen en heeft bijkomende onderzoek gevraagd.

Ook het ziekenhuis van Oudenaarde voelt de energiecrisis. Voor dit jaar zullen ze zo’n 600.000 euro extra moeten betalen voor energie, dat doet de boeken rood kleuren. Voorzitter Stefaan Vercamer zegt dat de prijs voor patiënten momenteel niet verhoogd wordt, gezien de hogere kosten kunnen opgevangen worden door reserves. Maar in 2023 zal er toch iets moeten gebeuren, anders blijft het niet houdbaar.

Petra Wittenberg uit Mater is al zes maanden op zoek naar haar gestolen hondje Gipsy. De vijftien jaar oude dobberman is sindsdien verdwenen. Ze heeft al flyers gehangen in heel Vlaanderen, dat bracht een tiental tips op, maar die brachten geen resultaat. Opgeven wil Petra niet.

©VlaamseArdennen1