Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 OKTOBER

De serviceclub Kiwanis Universus Oudenaarde organiseert voor de derde keer vanavond haar Donkerrun. Het gaat om een loopevenement rond de Donk in Oudenaarde. Op het parcours van ongeveer 3 kilometer kan je onbeperkt een aantal rondes lopen, er zijn sfeerverlichting en DJ’s. Deelnemen kost 15 euro.

In de verlaten fabrieksloods van Incoplas in Ronse vindt morgen Garage Rockt plaats. Tussen de graffitikunst zullen de jaren 90 herleven. Het is immers een heruitgave van het legendarische Garagerock dat in de jaren 90 menig jong muzikaal talent een podium bood. De 600 beschikbare ticket zijn uitverkocht.

Katrien Vanden Bulcke is de nieuwe voorzitter van de regioraad Vlaamse Ardennen bij Voka Oost-Vlaanderen. Dit overlegorgaan vertegenwoordigt het ondernemerslandschap van de Vlaamse Ardennen en is een belangrijk klankbord voor de organisatie en de regio.

De bestendige deputatie van Oost-Vlaanderen heeft de herbestemming van 34 assistentiewoningen tot reguliere woningen op de site La Peregrina geweigerd. De woningen zijn gelegen in de Oswald Ponettestraat in Ronse. Het hele project is in 2010 gestart maar nog steeds niet afgewerkt, en intussen vonden al veel wijzigingen plaats.

Volgende week donderdag gaat de sportdienst van Oudenaarde de plannen voor de sportsite toelichten tijdens de tweede editie van het Beweeg- en Sportplatform. Maar ook clubs, scholen en privéorganisaties, maar ook individuen zullen de kans hebben om hun advies uit te brengen. De avond start om 19u15.

Tijdens de flitsmarathon liepen in Ronse 102 snelheidsovertreders tegen de lamp. In totaal werden 2673 voertuigen gecontroleerd, 3.6 % reed dus te snel, wat een vrij laag percentage is in vergelijking met andere controles.

©VlaamseArdennen1