Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 SEPTEMBER

De bibliotheek van Oudenaarde gaat 2 maanden dicht. Het personeel moet immers de verhuis voorbereiden van de tijdelijke Garagebib naar het nieuwe vLEESHUIS, met een kleine v en de rest hoofdletters, waardoor leeshuis duidelijk wordt. De bibliotheek sluit de deuren op 27 september, op zaterdag 13 november is er dan de heropening in de vernieuwde bibliotheek.

Vanavond start in Ronse de Belgian Westhoek Classic. Een oldtimerrally met 200 oldtimers. De wagens zullen in de loop van de dag aankomen in de Hermesstad. Ze verzamelen op parking Familia. Het startschot van de rally wordt gegeven op de Grote Markt om 19u.

In Ronse zijn we toe aan de derde rit van de vaccinatiebus. Wie zich nog wil laten vaccineren, en dat kan zelfs zonder afspraak, kan vandaag terecht aan Den Botaniek in wijk Prinskouter en dat tussen half negen en 17u. Vanavond staat de vaccinatiebus op de Grote Markt naar aanleiding van de Pleinconcerten. Vaccineren kan tussen 18 en 22u.

Nu zondag is het autovrije zondag in het centrum van Ronse, maar er wordt ook gelopen en geskeelerd. Er is namelijk de tiende editie van de Ronse Run, die intussen ook een Ronse Roll is geworden. De centrumstraten rondom de Grote Markt worden één grote loop- en skeelerpiste.

De koning zal de tentoonstelling Universus van de 55 jarige Kunstenaar Johan Tahon bezoeken. Volgende week dinsdag komt koning Filip naar het MOU in Oudenaarde. De kunstenaar wil hem ook meenemen naar de Kleine Markt waar in 1999 het beeld Universus door prins Laurent werd ingehuldigd.

In het station van Ronse zijn er gisterenochtend problemen geweest met verschillende treinen. De eerste ochtendtrein van 5u12 vertrok met een uur vertraging. Drie treinen richting Geraardsbergen werden afgeschaft en alle andere treinen vertrokken of arriveerden met vertraging. Om acht uur was het probleem aan de seininrichting opgelost, zodat de treinen weer tijdig konden rijden.

©VlaamseArdennen1