Nieuws Ronse

PLEINCONCERTEN – GROTE MARKT

Stad Ronse en RAAK events kunnen terugblikken op een succesvolle reeks Pleinconcerten. Gisteren was er de laatste editie van het zomerevent. De weergoden zetten hun beste beentje voor en het publiek kwam massaal afgezakt naar de grote markt, die voor de gelegenheid COVID safe was. Zonder vaccinatiepas kwam je er niet op. Dat bleek echter geen probleem te zijn. Ook de terrasjes rond de markt zaten afgeladen vol.

Ook deze laatste pleinconcerten werden zoals gebruikelijk afgesloten met een DJ-set. Sami zorgde voor een dansende menigte op de markt, tot in de vroege uurtjes!

Ottomachine met heerlijke funky music, de markt in Ronse in vuur en vlam …

Ashling mag de laatste dag van de Pleinconcerten openen. Ze doen dat met hun typische en aanstekelijke folk-sound en brengen ook een aantal gekende hits in diezelfde stijl.

Ronse grijpt met de pleinconcerten terug naar waar gezellig feestvieren eenvoudigweg over gaat: op pleintjes in het stadscentrum met vrienden of familie genieten van een hapje en een frisse pint, terwijl lokale artiesten voor de juiste sfeer zorgen. De zomer lang kunnen Ronsenaars en andere bezoekers tijdens de pleinconcerten hun muzikale hart ophalen bij optredens van lokale bands.

Vanavond start het laatste Pleinconcert van 2021 om 19.30u op de Grote Markt met Ashling, Oto Machine en DJ Sami.

Het laatste Pleinconcert wordt er één met een ‘Covid safe zone’. Dat betekent dat de volledige oppervlakte tussen podium tot achter de obelisk, inclusief vip deck en catering, afgezet wordt met nadars om een zone te creëren die enkel via aangeduide in-en uitgangen te betreden is met een ‘Covid safe pas’ of certificaat. Stewards zullen via de covid safe app uw pass controleren. Bij groen licht krijg je een polsbandje waarmee je je volledig vrij kan bewegen binnen de zone. Zonder mondmasker, geen 1.5 m afstand, je mag rechtstaan, dansen….

Aan de extra buitentoog kan je drank bestellen. Buiten de zone moet je je nog wel houden aan de geldende maatregelen.