Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 SEPTEMBER

We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen zal zaterdag gereden worden door een 6000 tal fietsliefhebbers. Dat zijn er 10.000 minder dan bij vorige edities. Inschrijven kan nog altijd en gebeurt via werideflanders.com.

De vaccinatiebus in Ronse stond gisteren in de wijk Scheldekouter, dat was de eerste stop. Zondag eindigt de rit van de bus op de Grote Markt. Vandaag staat de bus op de parking van het OCMW tussen half negen en 17u. Bedoeling is telkens een 50 tal mensen te vaccineren. Je kan er zonder afspraak naartoe.

In Maarkedal zijn 27 chauffeurs betrapt op te snel rijden. Ze werden geflitst in de bebouwde kom. Er waren controles in de Maarkeweg en de Nederholbeekstraat. Op de Maarkeweg was 76 kilometer per uur de hoogst gemeten snelheid, op de Nederholbeekstraat was dat 63 kilometer per uur.

Vlaams minister Matthias Diependaele heeft gisteren een bezoek gebracht aan het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem. Hij maakte ook kennis met Stefaan Blomme, de overkoepelend CEO van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en de vzw Werken-Glorieux in Ronse. De ziekenhuizen van Ronse en Zottegem werken samen en volgens de minister versterkt dit de Vlaamse Ardennen als echte zorgregio.

Van 18 tot en met 25 september wordt in Oudenaarde  de week van Duurzame Gemeente georganiseerd. Met bekendmaking van de allereerste duurzame Helden, maar in aanloop naar de bekendmaking ook enkele duurzame activiteiten, met ondermeer het maken van een eigen ‘composttoilet’. Meer info op oudenaarde.be/duurzamehelden.

Burgemeester van Maarkedal en Vlaams Parlementslid Joris Nachtergaele organiseert op 23 oktober een boomplantactie. Iedereen kan op die dag een jonge eik afhalen om te planten, er zijn er 3000 beschikbaar. Het gaat om een verkiezingsbelofte, voor elke voorkeurstem ging Joris Nachtergaele een boom planten, de teller staat momenteel op 4122 bomen. Meer info op jorisboomt.be

©VlaamseArdennen1