Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 MAART

Nu de parochiezaal in Ename gesloten is zijn de verenigingen het wachten beu. Zij vragen al jaren een aangepaste accommodatie. Maar er is hoop zegt Schepen van Openbare Werken John Adam. De stadsdiensten hebben de nodige herstellingen in de parochiezaal uitgevoerd. Na de noodzakelijke keuring zal de zaal weer open kunnen, op termijn zal de stad de erfpacht van de gronden verwerven en daarom kan gedacht worden aan een nieuwbouw. Als alles volgens plan verloopt kan de bouw in 2024 starten.

Sommige deelnemers aan de Fiertel beginnen zich zorgen te maken over de brug van Beaufaux in het Waalse Ellezelles. Daar zijn momenteel werken aan de gang. Maar de Fiertel moet er op 4 juni voorbij. Volgens schepen van Openbare werken en van de Fiertel Jan Foulon zal de hoofdingenieur van de werken er voor zorgen dat de Fiertel er wel voorbij kan. De werken zullen dan wel nog aan de gang zijn.

Tim Merlier heeft voor de tweede maal op rij Nokere Koerse gewonnen, een rit van zowat 120 km met aankomst bergop in Nokere. Merlier haalde het in de sprint voor Edward Theuns en Milan Menten. Bij de vrouwen was Lotte Kopecky te snelste, ze voegde Nokere Koerse pas op het einde toe aan haar programma.

©VlaamseArdennen1