Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 12 AUGUSTUS

Vanaf nu zaterdag is er opnieuw het kunstenfestival PASS. Het gaat om een route met hedendaagse kunst aangevuld met theater en concerten in de dorpen Huise, Wannegem, Lede en Mullem. Er nemen meer dan 70 kunstenaars aan deel en loopt tot 3 oktober.

Het Rode Kruis van Ronse heeft een nieuwe mobiele brancard. Die wordt al meteen ingezet in het vaccinatiecentrum en zal daarna gebruikt worden bij preventieve hulpinterventies. De mobiele brancard werd gefinancierd door de opbrengst van de stickeractie.

Het Centrum Ronde Van Vlaanderen organiseert de Ronde van het varken voor kinderen. Het gaat om een fietstocht voor kleine Flandriens tot 5 jaar. Gedurende 12 kilometer gaan ze op zoek naar varken en zijn vriendjes. De oudere kinderen moeten door opdrachten en raadsels proberen de naam van een toprenner te achterhalen. De gezinstocht loopt tot en met 7 november, meer info op crvv.be

Willy Deventer aks Daventra stelt 1000 coronatekeningen virtueel tentoon. Via gazetronse.be stelt de uitgever, kunstenaar en gewezen docent de 1000 tekeningen beschikbaar. Het gaat om tekeningen die hij het voorbije jaar maakte op A5 formaat. Er zijn ook verpozingen waarin de artiest kanttekeningen plaatst bij z’n werk en leven.

©VlaamseArdennen1