Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 OKTOBER

De gevangenis van Oudenaarde bestaat 100 jaar maar een reden tot feesten is er niet, zegt de directeur. Hij deed deze uitspraak tijdens de expo naar aanleiding van de 100 jaar. Volgens de directeur moeten grote gevangenissen afgeschaft worden en vervangen worden door kleine detentiehuizen in woonwijken. De expo ‘Van Kerker tot huis’ is nog tot 6 november te bezoeken in het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in Oudenaarde.

In Ronse zullen verkeersdeskundigen onderzoeken wie nu voorrang heeft halverwege de Kruisberg aan Ekkergem, waar de Kruisstraat en Broeke samenkomen. Dat is nu niet duidelijk en zorgt voor ongevallen. Schepen van Mobiliteit Joris Vandenhoucke zal na advies de juiste verkeersborden laten plaatsen.

Ook Kluisbergen gaat energie besparen door de verwarming op 19 graden te draaien en door de openbare verlichting ’s nachts te doven. De openbare verlichting, maar ook de monumentverlichting en de kerstverlichting zullen tussen 23u en 6u uitgaan.

In Maarkedal wordt de verwarmingsknop naar beneden gedraaid om energie te besparen, ook de temperatuur van het water van de douches in De Maalzaak is intussen lager. Sinds 2015 is de openbare verlichting al gedoofd ’s nachts, er wordt nu bekeken om dit uit te breiden naar het weekend.

©VlaamseArdennen1