Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 14 SEPTEMBER

Vanaf morgen staat de vaccinatiebus in Ronse op verschillende plaatsten in de stad. Morgen staat de bus tussen 10 en 16u in de wijk Scheldekouter op de parking van blok I. Wie wil kan er met een dokter praten en zich laten vaccineren met Pfizer of Johnson & Johnson.

De organisatie van de eerste Open Darts Ronse was een succes. Op een podium op het Guissetplein streden 32 koppels voor het kampioenschap op elektronische darts. Gunther Van Mieghem en Christophe Buyens waren uiteindelijk de besten.

De voetbalwedstrijd tussen FC Lindsay Cleaning Ronse en Racing Mater, een wedstrijd uit vierde provinciale is zaterdag niet kunnen gespeeld worden. De wedstrijd werd uitgesteld omdat het stadsbestuur de stedelijke accommodatie niet wou ter beschikking stellen, door corona besmettingen bij de spelers, die woensdagavond bij de trainingen werden vastgesteld. De voetbalbond had nochtans groen licht gegeven. Maar Ronse zegt dat er ook nog andere voetbalploegen trainen op ’t Rosco.

Overal in Vlaanderen wil iedereen opnieuw feesten, en dat is in onze regio niet anders. De telefoon van de Qubus in Oudenaarde staat roodgloeiend, met mensen die willen boeken om een feestje of party te organiseren. Momenteel is de Qubus nog een vaccinatiecentrum, maar dat loopt op z’n laatste benen.

Zaterdagnacht werd de brandweer van Ronse tot tweemaal toe gealarmeerd voor een ongeval, waarbij een persoon gekneld zat. Een eerste keer op de Ninoofsesteenweg in Ronse, een tweede keer op dezelfde straat maar dan in Elzele. Uiteindelijk bleek het om hetzelfde ongeval te gaan en kon de 45 jarige bestuurster bevrijd worden en werd ze overgebracht naar het AZ Glorieux.

©VlaamseArdennen1