Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 NOVEMBER

De zorgopvang heeft een vernietigend verslag geschreven over kinderopvang ‘t (b)engeltje in Leupegem. Uit het verslag blijkt dat veel misliep, daarom de onmiddellijke sluiting afgelopen donderdag. Kinderen werden geslagen, het eten werd in hun mond geduwd tot ze zich verslikten, ze werden onder koud water gehouden tot ze stopten met wenen, kindjes die hun handen in het toilet staken, werden met hun hoofdje in het toilet geduwd.  De Stad Oudenaarde en het agentschap Opgroeien zoeken naar een oplossing voor de opvang van de 32 kinderen.

In Ronse hebben bewoners van de Ninovestraat een BIN-bericht verspreid, omdat er verdachte verkopers aan de deur kwamen. Bij controle bleek het om vrijwilligers te gaan van de vzw SOS Team-Ambulancediensten uit Nazareth. De politie heeft de organisatie nu gevraagd om dergelijke verkoopacties op voorhand te melden.

De kermiszondag in Edelare is in mineur gestart. In de nacht van zaterdag op zondag werd immers een deel van de feesttent gestolen. De feesttent is eigendom van de Stad Oudenaarde, een deel werd afgebroken en meegenomen. De voorzitter van het feestcomité roept de vandalen op om alles terug te brengen. Vele verenigingen maken immers gebruik van deze tent.

©VlaamseArdennen1