Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 8 OKTOBER

In de Zonnestraat in Ronse heeft een belbus een geparkeerd voertuig en enkele brievenbussen geramd. In de belbus was één passagier aanwezig, die niet gewond geraakte. De chauffeur verloor om onverklaarbare reden de controle over het stuur.

Vooruit Oudenaarde vindt het niet kunnen dat de bankautomaten in Eine en Ename sluiten. Voortaan zal je voor geld af te halen terecht moeten in de neutrale bankautomaat in de Nederstraat. Maar zegt Vooruit, dat zorgt voor drukte in het centrum, er is niet altijd parking en wat met mensen die niet goed te been zijn. Vooruit vindt dat de Stad dit moet aankaarten bij de grootbanken.

In de Kortrijkstraat in Elsegem zijn drie gewonden gevallen bij een kop-staartaanrijding. In het eerste voertuig raakte één persoon gewond en in het tweede twee. Ze werden voor verzorging overgebracht naar het AZ Oudenaarde. De straat werd een tijdlang afgesloten voor het ruimen van de brokstukken.

In de politiezone Vlaamse Ardennen zijn tijdens de flitsmarathon 224 chauffeurs betrapt op te snel rijden. In totaal werden 4200 voertuigen gecontroleerd. 5.33 procent reed in onze regio dus te snel en dat is hoger dan het nationale gemiddelde dat op 4.23 procent ligt.

De OKAN klassen van de Bernardusscholen Oudenaarde worden ondergebracht in de leegstaande gebouwen van de Campus Glorieux Lager in de Sint-Pietersnieuwstraat in Ronse. OKAN staat voor Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers. Door de oorlog in Oekraïne zijn het aantal leerlingen sterk gestegen en werd een nieuw onderkomen gezocht.

©VlaamseArdennen1