Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 DECEMBER

Een nieuw partijlid van Jong Open VLD Oudenaarde blijkt een Russisch-Belgische voortvluchtige misdadiger te zijn. Hij probeerde in Nederland begin dit jaar een overval te plegen met drie kompanen. Dat mislukte, maar de man werd wel veroordeeld tot vijf maanden cel voor bedreiging en wapenbezit. De man verdween met de noorderzon, maar het slachtoffer ontdekte hem op de foto van de nieuwe bestuursploeg van Jong Open VLD Oudenaarde.

In de Savooistraat in Ronse zijn aan de fietsoversteekplaats snelheidsremmers aangebracht, daar gebeurde in juni nog een zwaar verkeersongeval met een overstekende fietser. Op aandringen van Ronse maakte het agentschap Wegen en Verkeer werk van de signalisatie.

Vanavond gaat in Oudenaarde de kerstmarkt van start. Morgen is er een lichtjesparade van oldtimertractoren, om half acht is er ook geluidsarm vuurwerk langs de boorden van de Schelde ter hoogte van de Abdij van Maagdendale. Ook de komende dagen kan je op de kerstmarkt en rolschaatsbaan op de Markt terecht.

©VlaamseArdennen1