Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 27 DECEMBER

Vanaf nu kan je in Ronse genieten van de Bommelssfeer dankzij Bommels Radio 92.5 FM. Het is de eerste aanzet van de Bommelsaus die over Ronse wordt gegoten, aangezien gewone Bommelsfeesten niet kunnen doorgaan. Op 8 januari is er een korte plechtigheid aan de Zottenmuur en is er een toespraak vanop het balkon van het stadhuis. De Koningswagen rijdt ’s avonds door het centrum van de stad. Meer info op bommelsfeesten.be

De Lions Oudenaarde hebben 485 kerstmenu’s geschonken aan gezinnen die het moeilijk hebben. De kansarme gezinnen konden zich inschrijven via de sociale kruidenier De Kaba. Het kerstmenu bestond uit een voor- en hoofdgerecht, dessert en een drankje.

De Villa Madonna in Ronse bestaat nu ook in lego versie. Julien Andries deelnemer aan het programma Lego Master heeft daarvoor gezorgd. Hij deed dit in opdracht van de eigenaars. Het bouwen in de bekende steentje nam meer dan 200 uur in beslag.

Met Kerstmis hebben inbrekers een ware ravage aangericht in een woning in de Bergstraat in Ruien. Waarschijnlijk waren de inbrekers met velen, of zijn ze lang binnen geweest. In ieder geval hebben ze alle kamers, kasten en lades doorzocht. Zelfs omslagen werden doorzocht. Geld, juwelen, kristal en elektronica zijn meegenomen. De inbrekers braken met een koevoet de zijdeur open.

©VlaamseArdennen1