Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 14 OKTOBER

Bij een verkeersongeval in de Nederenamestraat is de bestuurder van een scooter gewond geraakt. De bestuurder van de scooter merkte te laat op dat de auto voor hem vertraagde, ging stevig in de remmen en begon te slippen, botste met de wagen en schoof nog een tiental meter verder. Het slachtoffer is zwaargewond.

Fractieleider David Vandekerkhove van N-VA heeft tijdens de laatste gemeenteraad gepleit voor een veilige stationsomgeving dat kon je hier eerder al horen, we vroegen hem wat de problemen zijn :

David Vandekerkhove

Afgelopen week zijn in Ronse 113 bestuurders betrapt op te snel rijden. Op verschillende plaatsen werden flitscontroles gehouden. De grootste snelheidsduivel werd geflitst op de Elzeelsesteenweg. De chauffeur reed 109 km per uur waar 70 is toegelaten, in de Doorniksesteenweg haalde en chauffeur 104.

Een man van 72 is gisteren dood aangetroffen in zijn huis in de Jan Van Nassaustraat in Ronse, uit het onderzoek bleek dat de man vermoedelijk al een week om het leven kwam. De politie heeft echter geen aanwijzingen van kwaad opzet en gaat uit van een natuurlijk overlijden. De man werd aangetroffen op de bovenverdieping, in hetzelfde huis woont ook z’n zus, zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Wie digitale vragen heeft of problemen met de smartphone, tablet of laptop kan vanaf volgende week terecht in het Digipunt in het Sociaal Huis in Oudenaarde. Jongeren van BEEGO, een informatica-project waarmee de stad al een tijdje geleden in zee ging, zullen de inwoners bijstaan. Schepen Mathieu Mas hoopt met het initiatief de digitale kloof te verkleinen.

Het stadsbestuur van Ronse liet naar aanleiding van de brief van Vlaams Minister Bart Somers weten dat ze de taalwetgeving volgen, maar daar is Ronse Bilingue-Renaix tweetalig het niet mee eens. Zij stappen naar de rechter. Ze zullen de stad dagvaarden voor het niet naleven van de taalwet. Ontgrendel Ronse wil dan weer dat de taalfaciliteiten zo snel mogelijk worden afgeschaft.

©VlaamseArdennen1