Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 OKTOBER

Ook dit jaar komt er opnieuw een Kerstmarkt in Ronse en hij wordt zelfs uitgebreid. Schepen van Evenementen Aaron Demeulemeester :

Aaron Demeulemeester

Groen, N-VA, Vooruit Oudenaarde, en ook Vlaams Belang uit de diverse gemeenten vragen een volksraadpleging over de fusie van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem, Dagmar Beernaert van Vooruit :

Dagmar Beernaert

Het postkantoor van Gavere is gisteren ontruimd na de ontdekking van een verdacht poederpakket. Het ging om wit poeder, een postbediende die in aanraking kwam met het poeder moest in quarantaine. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse. Na onderzoek bleek het om bakpoeder te gaan.

In de Clementine Deniestraat in Ronse, dat is een zijstraat van de Ninovestraat is er een poging tot inbraak geweest. Een onbekende probeerde een woning binnen te raken door een gaatje te boren in het cilinderslot.

Woensdagavond moest de Brandweer water spuiten in de vijvers achter het cultureel centrum De Ververij in Ronse. Er waren veel vissen aan het wateroppervlak te zien door zuurstoftekort. Met een autopomp werd water in de vijver gespoten om het zuurstofniveau te doen stijgen.

©VlaamseArdennen1