Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 JULI

De Berchemweg (N8) zal vanavond weer voor het verkeer geopend worden. De aannemer is nu de laatste hand aan het leggen aan het wegdek. Op 12 april werd gestart met de heraanleg van de nieuwe duiker. Een maatregel om de overstroming van de Maarkebeek te kunnen beperken. Vanavond gaat de Berchem dus terug open, al zijn er na het bouwverlof nog enkele kleinere werkzaamheden gepland.

Aan het vaccinatiecentrum van Ronse stond gisterennamiddag een lange rij wachtenden voor een vaccinatie zonder afspraak. Er werd aan de mensen gevraagd om later op de dag terug te komen of vandaag. Ook vandaag kan je in het COC terecht zonder afspraak tussen 14 en 19u.

De 42 jarige Sam Vanderstraeten heeft een nieuw bier voorgesteld de : Cuvée Congé. Dat Oudenaards blondje is gebrouwen met Oudenaardse wilde hop, die werd geoogst langs de oever van de Schelde. Korter kan de voedselketen dus niet zijn.

Minister van Welzijn Wouter Beke heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan het nieuwe hotel Prinsenhof in Ronse.  In het hotel kan iedereen terecht ook mensen met een beperking. De minister had er een rondetafelgesprek met mensen uit de sector wonen, de gezondheidszorg en de armoedebestrijding.

©VlaamseArdennen1