Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 MAART

De Zalm het oudste hotel-restaurant van Oudenaarde staat te koop: Lieven Goethals en Anneke Bovijn  zoeken een overnemer. De geschiedenis van het befaamde hotel-restaurant De Zalm aan de Hoogstraat in Oudenaarde gaat terug tot het begin van de achttiende eeuw. Door de centrale ligging tussen Gent en Brussel was het een ideale plek voor handelsreizigers die een overnachting zochten. Het hotelpubliek nu bestaat uit managers tot techniekers die werken voor Oudenaardse bedrijven en wielerliefhebbers.

In Broeke is tijdens de nacht van woensdag op donderdag brand ontstaan in een kamer van het opvangtehuis De Spar, een centrum voor ondersteuning in de jeugdzorg. Een elektrische waterkoker was de oorzaak. Na het brandalarm rukte brandweerpost Ronse uit met groot materieel. Bij aankomst bleek er meer rook dan vuur. Vermoedelijk door een oververhitting of kortsluiting sloegen de vlammen eruit. De kamer werd in rook gehuld. De brand was snel onder controle. Andere kamers bleven gevrijwaard.

In de oude gebouwen van de Post en het vredegerecht op de Markt in Ronse komen 38 appartementen en drie winkels. De voorgevel van alle gebouwen blijft behouden, de achterbouw van de FOD-financiën en het vredegerecht wordt afgebroken, de oude Post wordt gestript tot op de oude betonstructuur. De Anseelestraat wordt breder en langer.

©VlaamseArdennen1