Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 14 JANUARI

De ijspiste van Oudenaarde heeft 13500 schaatsers op het ijs gehad. Dat is de derde grootste opkomst ooit voor de ijspiste zegt sportschepen Peter Simoens. De ijspiste was open van half december tot in de eerste week van januari. Met haar oppervlakte van 735 m2 was de ijspiste van Oudenaarde de grootste van de regio.

De politie van Ronse vraagt hoge waakzaamheid na een dubbele inbraak, waarvan 1 mislukte in een woning in de Monsieur Beylsstraat in Ronse. In de buurt zijn de afgelopen maanden al meerdere inbraken gesignaleerd.

De Landelijke Gilde van Melden organiseert een verlichte huizentocht door de gemeente. De wandelingen vinden de komende twee weekends plaats. Er kan gekozen worden tussen 5 of 7 kilometer. De inwoners van Melden zorgen voor een waar lichtspektakel.

De oppositiepartijen Vooruit en Groen van Ronse vragen dat de stad bij distributienetbeheer Gaselwest een aanpassing vraagt om de dure elektriciteitstarieven te doen dalen. PVDA Ronse vindt zelfs dat Ronse moeten opstappen bij Gaselwest. Gaselwest is de duurste intercommunale van Vlaanderen, door naar een andere over te stappen kan 200 euro bespaard worden.

Vanaf vandaag is er verkeershinder in de Ninovestraat in Ronse. Door de aanleg van een perron voor een bushalte kan men vanuit de Oscar Delghuststraat niet meer op de Ninovestraat. Ter hoogte van Triamant zijn er werken aan de gang.

©VlaamseArdennen1