Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 OKTOBER

Het uitzenden van WK-voetbalwedstrijden in Oudenaarde mag niet in open lucht, tijdelijke inrichtingen of tenten. Dat heeft de burgemeester beslist. Wie voetbalwedstrijden wil vertonen moet dit voor 12 november melden aan de stad. Er is een positieve risico-inschatting en een advies van de brandweer nodig.

Bij een verkeersactie in Ronse op zwaar vervoer heeft een bestuurder een boete gekregen van 1000 euro voor het niet correct zekeren van zijn lading. Het ging om een lading tapijten. Nog twee anderen vrachtwagen bestuurders werden om dezelfde reden beboet. Er waren ook inbreuken op de rij- en rusttijden.

In Maarkedal krijgen ouders die een kindje kregen in 2022 een brief om zich in te schrijven voor de plantdag van het geboortebos aan de Steenbeek. Ook kindjes die na de geboorte of tijdens de zwangerschap overleden zijn krijgen een plekje. De Plantdag zal doorgaan op zaterdag 28 januari 2023.

Tijdens een OCMW raad in Ronse is er een felle discussie ontstaan tussen raadslid Lech Shelfout en schepen Wim Vandevelde. Volgens Schelfout zijn er in Woonzorgcentrum De Linde problemen sinds de overname door Zorggroep Eclips. Er zou een personeelstekort zijn, personeel dat opstapt, stevige discussies en het eten zou van slechte kwaliteit zijn. Schepen Vandevelde reageerde verbaasd en vroeg Schelfout zijn beweringen te staven met inspectieverslagen.

Verenigingen die een centje willen bijverdienen in Oudenaarde kunnen meehelpen met de uitbating van de rolschaatspiste en de kerstchalets tijdens de eindejaarsperiode.  Meer info is terug te vinden op de website van de stad. Ook de handelaars kunnen promotie voeren via een sponsorpaneel langs de piste.

Nog tot en met 23 oktober kan je inschrijven voor de chalets van de Kerstmarkt in Ronse. Dat doe je via de website van de stad. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december is er opnieuw een sfeervolle kerstmarkt in De Vrijheid. Heel wat chalets bieden naast voeding en drank een breed gamma aan geschenk- en decoratieartikelen. De Ronsische kerstmarkt blijft zo het weekend bij uitstek om een periode van feest in te zetten. Een spetterende opwarmer om je in kerst –en eindejaarstemming te brengen en voor te bereiden op het bommelsweekend…

©VlaamseArdennen1