Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 JANUARI

De heraanleg van de kasseiweg Doorn in Oudenaarde kan doorgaan. Er komt een Vlaamse subsidie van ruim 400.000 euro. De Doorn die anderhalve kilometer lang is verkeert in slechte staat. Nu kan met de restauratie en heraanleg begonnen worden, hiervoor zullen de bestaande kasseien gebruikt worden.

Dit weekend rijden er geen treinen tussen Kortrijk en Oudenaarde. Infrabel voert werken uit aan de spoorinfrastructuur tussen Kortrijk en Denderleeuw. Er worden vervangbussen ingezet.

Het Drumgala ‘Breng je sportclub naar de Markt’ van de Oudenaardse sportdienst is in de prijzen gevallen. Sport Vlaanderen riep het Drumgala uit tot het beste van de provincie bij de #sportersbelevenmeer-award. Er waren 162 inzendingen. Er is aan de prijs een cheque van 750 euro verbonden.

In Ronse is weer een man op pad die aanbelt en vraagt om geld te lenen. Ofwel vergat hij zijn portefeuille en heeft hij geen geld, laat zijn GSM het afweten of moet hij tanken om zijn vrouw en zieke kindjes te gaan bezoeken. Hij wil enkel het geld lenen en zal het later terugbetalen. De kans dat je je geld terugkrijgt is heel klein zegt de politie. Je leent daarom best geen geld aan mensen die je niet kent.

©VlaamseArdennen1