Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 JANUARI

Naast de leegstaand gaat Oudenaarde nu ook woningen belasten waar niemand gedomicilieerd is. Het gaat om woning die wel gebruikt worden maar dan als tweede verblijf, als vakantiewoning of verhuurd worden aan buitenlandse arbeiders. Het gaat om een jaarlijkse belasting van 750 euro.

In een huis op de Oudenaardsesteenweg in Wannegem-Lede heeft de politie een cannabis installatie ontdekt. Deze werd ontmanteld, of er al die niet planten aanwezig waren is niet bekend. Ook wordt niet meegedeeld of er arrestaties verricht zijn.

Het buurtcomité Veilige Oudenaardseweg heeft aan het gemeentebestuur van Wortegem-Petegem een petitie overhandigd met 102 handtekeningen. Het comité vraagt een trajectcontrole over de hele straat en een maximumsnelheid van 70 km per uur.

De Vlaamse Ardennen staan op de shortlist van zeven kandidaten die een erkenning als Landschapspark willen binnenhalen. De geselecteerden moeten nu een masterplan opmaken voor de definitieve selectie in het voorjaar van 2023. Bedoeling is de natuur en het erfgoed dat Vlaanderen rijk is in de kijker te zetten.

De 57e jarige Geert Merchiers , de voormalige procureur des Konings van Oudenaarde is door de Hoge Raad voor de Justitie voorgedragen als procureur des Konings bij het parket Oost-Vlaanderen. Het is nu aan Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne om Merchiers formeel te benoemen.

Drie inbrekers zijn gisterenvoormiddag op heterdaad betrapt toen ze een vrijstaande woning in de Monseigneur Beylsstraat in Ronse binnendrongen. Dinsdagavond hadden de inbrekers al een inbraakpoging gedaan die mislukte. Dinsdagavond konden ze ontkomen.

©VlaamseArdennen1