Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 6 DECEMBER

In Oudenaarde hebben een 100-tal bosactivisten vannacht  bomen aangeplant op een braakliggend terrein van 1,43 hectare van de Vlaamse Waterweg. De actie werd georganiseerd door BOS+, een vereniging die zich inzet voor meer en beter bos. Met de bebossing herhalen ze een actie die ze (dag op dag) elf jaar geleden op hetzelfde perceel langs de Schelde organiseerde. Toen werden er 2.750 boompjes aangeplant om het falend bosbeleid aan te kaarten. De bomen werden nadien verplaatst omdat er andere plannen met de grond waren, tot gisteren was er met de grond niets gebeurd

Een 38 jarige automobiliste uit Ronse krijgt van de rechter 15 dagen extra rijverbod voor het rijden onder invloed. Bij de controle werd 1.84 promille vastgesteld en haar rijbewijs voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken. De vrouw kwam terug van een bruiloft in Waregem, normaal moest haar man BOB zijn, maar die verbrak zijn belofte, en de vrouw kroop toch achter het stuur.

Wie tijdens Oudejaarsnacht in Oudenaarde vuurwerk wil afsteken heeft daar uitzonderlijk geen toestemming voor nodig. Op andere tijdstippen is een toestemming altijd nodig. Het oplaten van wensballonnen is altijd verboden. De uitzondering op Oudejaarsnacht geldt tussen 23 en 1u.

Milo van Driessche heeft een boek gemaakt over de restauratie van de Sint-Hermesbasiliek in Ronse. Op 9 maart 2023, op de dag dat het toeristisch seizoen wordt afgetrapt en de deuren van de Sint-Hermescrypte weer opengaan zal het fotoboek verschijnen.

Oudenaarde heeft een nieuwe regelgeving voor rommelmarkten. Bedoeling van het nieuwe reglement is overlast en wildgroei te voorkomen. Om een rommelmarkt te organiseren zal je in Oudenaarde moeten wonen, het aantal wordt beperkt tot 10 rommelmarkten per jaar.

In Maarkedal kan je op oudejaarsavond vuurwerk afschieten tussen half twaalf en half een als je een toestemming hebt van het gemeentebestuur. Zonder de toestemming blijft het verboden, zoals dat trouwens het hele jaar het geval is.

©VlaamseArdennen1