Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 12 JANUARI

De eerstelijnszone Vlaamse Ardennen start deze namiddag in de vaccinatiecentra van Oudenaarde en Ronse met het inenten van kinderen. Het gaat om 5 tot 11 jarigen die een prik kunnen krijgen tegen het coronavirus. De lijnen waar de vaccinaties gebeuren zijn speciaal aangekleed volgens de thema’s astronaut, princessen en prinsen, brandweer en voetbal. In Oudenaarde worden vandaag 226 kinderen geprikt, in Ronse 168.

In de Vrijheid in Ronse is een nieuwe zaak geopend. Quattro Sei, de naam verwijst naar de huisnummer 4-6 in de Sint-Maartensstraat waar de zaak is gelegen. Het gaat om een traitteurzaak met italiaanse specialiteiten, zowel voor take away als terplaatse op te eten.

De wielerklassieker Danilith Nokere Koerse heeft het parcours hertekend. Hierdoor komen er nieuwe bekende hellingen bij en ook meer kasseistroken. De finish op Nokereberg blijft uniek en de rode draad.

Er komt nog geen regenboogzebrapad op de Kortrijkstraat in Wortegem-Petegem. De vraag kwam gemeenteraadslid Nico De Wulf van Vooruit. Burgemeester Luc Vander Meeren zegt dat er meerdere aanvragen voor die locatie bij Agentschap Wegen en Verkeer geweest zijn, en deze telkens negatief werden beantwoord. Bovendien moet bekijken worden of al die kleuren en de verf die wordt gebruikt wel veilig zijn voor alle weggebruikers.

Er is een voorakkoord over de verkoop van het voormalig woonzorgcentrum Sint-Leonard in Louise-Marie. Het pand staat al een half jaar te koop. De gemeente Maarkedal zou graag hebben dat het een toeristische bestemming krijgt. Momenteel is nog niet bekend wie de kandidaat-koper is.

©VlaamseArdennen1