Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 12 JUNI

In Gent is voor het Hof van Assisen het proces tegen de 55 jarige Martine H. uit Ronse gestart. Ze wordt beschuldigd van foltering met bezwarende omstandigheden van haar zwakbegaafde oudere zus. Ze sloeg haar zus onder meer met een hamer op het hoofd en dwong haar, haar braaksel op te eten.

Door niet te maaien tijdens MaaiMeiNiet is in Oudenaarde de Bijenorchis gespot. Langs de Schelde werd de plant aangetroffen. Door het niet maaien kunnen vele bloemen toch gedijen. Maar de zeldzame Bijenorchis was blijkbaar gegeerd, want is intussen al uitgegraven.

En vanaf vandaag is er bij VlaamseArdennen1 elke zaterdag pop up radio. Elke zaterdag zitten we tussen 11 en 14u op een andere plek in de Vlaamse Ardennen. Frederic De Vos zal er tal van interessante gasten interviewen.

Vanavond opent Guy Swinnen de zomer in CC De Ververij in Ronse. CC De Ververij is er helemaal klaar voor en staan te popelen om opnieuw te beginnen, na maanden van inactiviteit.  Om zoveel mogelijk publiek te bereiken zal Guy Swinnen optreden om 19 en 21u.

©VlaamseArdennen1