Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 27 SEPTEMBER

In Oudenaarde komt er dit jaar geen ijspiste. Dat is één van de maatregelen om energie te sparen. Burgemeester Marnic De Meulemeester heeft dit bevestigd tijdens de gemeenteraad. Er waren nog geen engagementen voor de huur van een ijspiste, de beslissing heeft dan ook geen financiële gevolgen.

Afgelopen week heeft de politie in Ronse iets meer dan 5000 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 157 van hen reed te snel. De zwaarste overtreding gebeurde in de Elzeelsesteenweg, waar een wagen 146 kilometer per uur reed, wat meer dan het dubbele is dan de toegestane snelheid.

De 24 jarige Mathilde Haesaert uit Mater zetelt voortaan in gemeenteraad van Oudenaarde voor Groen. Ze volgt de 63 jarige Luc Notebaert op, die in mei overleed in een tragisch ongeval. Beroepsmatig is ze pedagoge.

Sporthal De Ruffel in Wortegem-Petegem is 10 jaar. Daarom zijn er in de Nellekensweg nu zaterdag gratis rondleidingen. Om 14u en halfvier kan je zien wat er allemaal kan in de sporthal, waar op dit moment een tiental sportverenigingen actief zijn.

©VlaamseArdennen1