Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 JUNI

Op plaatsen waar grote schermen staan was er gisteren heel wat volk te bespeuren voor de match België – Rusland. Dat moest wel zittend gebeuren aan een tafel met vier. Er werden geen problemen in onze regio gemeld, alles verliep dus vlot en ook de Duivels deden hun best met een 3-0 winst.  

Maarkedal werkt nauwer samen met Hoeselt in Limburg en Hooglede in het midden van West-Vlaanderen. Bedoeling is elkaar toeristische initiatieven en horceca te promoten, maar in de toekomst kan daar nog veel meer bijkomen.

In Ronse was er een recordaantal deelnemers aan de tekenwedstrijd naar aanleiding van de jeugdboekenmaand. De tekenwedstrijd wordt jaarlijks door de bib georganiseerd. 263 tekeningen mocht de jury ontvangen, daaruit werden acht winnaars gekozen.

Een zomerse wijnbar aan de rand van het Muziekbos kan niet. Dat hebben Seppe en Silke Bodequin ervaren toen ze hun het plan opzetten om een wijnbar te openen naast hun nieuw aangelegde wijngaard. De stad Ronse weigert een vergunning af te leveren omdat het agrarisch gebied is.

©VlaamseArdennen1