Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 NOVEMBER

In Ronse zijn wegwijzers aangebracht die Ronsenaars aangeven hoeveel stappen ze nog van centrale plaatsen verwijderd zijn. Schepen Joris Vandenhoucke :

Schepen van Sport Joris Vandenhoucke

Door de verstrengde coronamaatregelen zijn de Sinterklaasshows in De Woeker in Oudenaarde afgelast. Maar de intrede van de Sint nu zaterdag gaat wel door, maar onder strikte voorwaarde. Per kind kan er maximaal 1 volwassene mee. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten arriveren nu zaterdag rond 14u aan de Louise Mariekaai, daarna trekt de Sint naar de Markt en zal vanop het balkon van het Stadhuis de kinderen toespreken. Er kan dus 1 volwassene per kind mee, die ook een Covid Safe Ticket moet hebben en een mondmasker draagt.

In de Gasmeterstraat in Ronse is gisteravond brand uitgebroken in een rijwoning. Het vuur ontstond waarschijnlijk door een kortsluiting. De bewoners bleven gelukkig ongedeerd, maar het huis met vier bewoners is momenteel onbewoonbaar.

Gisterenavond is er in Nederename in de Nederenamestraat een ongeval gebeurd met een wagen en een bromfiets. De chauffeur van de wagen wou de Nederamestraat oprijden, maar merkte te laat op dat er een bromfiets van links kwam. De bromfietser kon de aanrijding niet meer vermijden, botste tegen de wagen en raakte daarbij lichtgewond.

De PFAS verontreiniging in de omgeving van de Molenbeek in Ronse is minder erg dan verwacht. Dat blijkt uit nieuwe analyses van stalen van de bodem en het  grond- en oppervlaktewater die in de zomer werden genomen. De PFAS concentraties zijn een gevolg van afvalwaterlozingen door de lokale textielindustrie.

Het boek met dronebeelden van journalist Peter Malaise is vanaf vandaag te koop. Het gaat om een foto- en tekstboek met de titel ‘De Vlaamse Ardennen, een droom/dronebeeld. Het boek toont luchtbeelden uit alle 16 gemeenten van de Vlaamse ardennen.

©VlaamseArdennen1