Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 11 DECEMBER

In Oudenaarde is gisteren met het aansteken van de kerstverlichting en -versiering de eindejaarsperiode ingezet. Tijdens de eindejaarsperiode is er in Oudenaarde veel te beleven, zo organiseren de handelaars vier koopzondagen.

Donderdagavond, maar ook de avonden ervoor waren er in Ronse een inbrekers op  pad. Onder meer in de Zonnebloemstraat was dat het geval, de 90 jarige bewoonster zette het op een gillen, waardoor de inbreker de benen nam. Telkens probeerden de inbrekers de achterdeur te forceren.

Groen Oudenaarde wil dat er een tijdelijke overdekte fietsenstalling komt aan het vaccinatiecentrum. Dat is gelegen in de Pater Ruyffelaertstraat in Eine. Schepen van Mobiliteit Peter Simoens is niet meteen overtuigd. Op dit ogenblik heeft nog niemand achter een fietsenstalling gevraagd.

Gisterenochtend rukten de hulpdiensten uit voor een brand in de Weverstraat in Eine. Er was rookontwikkeling in één van de flats en de andere bewoners van het appartementsblok sloegen alarm. De rook bleek afkomstig van een smeulend deken. Er was enkel rookschade en niemand raakte gewond.

©VlaamseArdennen1