Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 DECEMBER

Vanavond en vannacht is er de verkeersveilige nacht in onze provincie. Dat betekent dat er grootschalige politiecontroles zullen zijn. Op een honderdtal locaties zal gecontroleerd worden op snelheid, alcohol en drugsgebruik. De verkeersveilige nacht is een initiatief van de gouverneur, die samen met de federale en lokale politie de jaarlijkse winter BOB-campagne onder de aandacht brengt.

Voor het tweede jaar op rij moeten de Bommels wijken voor corona. Het Bommelsweekend op 8, 9 en 10 januari 2022 organiseren in z’n klassieke vorm is door de opgelegde coronamaatregelen niet mogelijk. De stedelijke Raad der Bommels bekijkt alternatieve manieren om de Bommelssfeer toch levend te houden. De kroning van het koningspaar Jacky en Evi zal wel doorgaan en ook de verkiezing van hun opvolgers.

De kerstmarkt in Ruien op 26 december mag dan wel geschrapt zijn, dat belet niet dat er een mooi versierde kerstboom op het Ruienplein staat en dat de actie Voor Elkaar Kluisbergen verdergaat. Hyacinten kopen kan nog tot 17 december door te bellen naar 0498 80 98 55 of te mailen naar voor.elkaar.kluisbergen@gmail.com.

In november heeft de politiezone Vlaamse Ardennen de snelheid gecontroleerd in verschillende straten met een zone-30. De Galgestraat scoorde slecht, daar reed bijna 30 procent van de chauffeurs te snel, in Remparden was dat 13.27 procent. In Tussenmuren, Margaretha Van Parmastraat en de Stationsstraat lag het aantal overtreders rond de 10 procent.

Het GAS-boete reglement in Ronse is verscherpt. Bedelen, rondrijden met boomcars of knalpotterreur zijn voortaan strafbaar. Er komen ook gas-boetes voor hangjongeren, lachgas en elke vorm van winkeldiefstal. Ook zijn er strengere regels voor het betreden van De Stadstuin. Een GAS-boete kan vanaf volgend jaar gegeven worden aan jongeren vanaf 14 jaar.

©VlaamseArdennen1