Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 OKTOBER

Bij een ongeval in de Tivolistraat in Volkegem is een auto over de kop gegaan, nadat het voertuig tegen de gevel van een boekhoudkantoor was gebotst. De klap was zo hevig dat de auto een gat in de gevel boorde, hij raakte ook nog een geparkeerde wagen. De chauffeur bleef ongedeerd.

De meeting van het Vlaams Belang Ronse afgelopen zondag blijft voor controverse zorgen. Na het spandoek is er nu ophef over een beachvlag van de Stad die opgesteld stond tijdens de meeting. Schepen van communicatie Aaron Demeulemeester zegt dat een vlag van de stad niet thuishoort op politieke manifestaties, daar bestaan regels over. Voorzitter Joost Hysselinckx heeft zich verontschuldigd en zegt dat het om een misverstand ging.

Dit weekend zijn er werken op de spoorlijn 86 tussen Ronse en Oudenaarde. Dat betekent dat er geen treinen zullen rijden op 2 en 3 oktober. De treinen worden vervangen door bussen.

Het rusthoekje aan de Oude spoorlijn 87 en de Bossenberg in Ronse is ingehuldigd. Het gaat om een rusthoekje van de milieuraad en Natuurpunt. Het rustpunt is opgedragen aan de overleden Jean-Paul Deschaumes en andere leden van de milieuraad. Schepen van mobiliteit Jan Foulon vindt dat het een mooie aansluiting vormt op de RAVEL fietsweg richting Ellezelles. Wim Vandevelde bevoegd voor landbouw vindt het vooral een eerbetoon aan de familiale landbouw.

Vijf straten krijgen nieuwe voetpaden in Oudenaarde. Het gaat om een investering van meer dan 372.000 euro. De werkzaamheden zullen volgende jaar gebeuren. Het gaat om de Jacob Lacopsstraat, Devosstraat, Braambrugstraat, Ronseweg en de Sint-Annastraat.

De ruzie tussen het Vlaams Gewest en de stad Oudenaarde over de fietserstunnel in Leupegem is bijgelegd, zegt schepen voor Mobiliteit Peter Simoens. Ze zijn het wel nog oneens over de aansluiting met de Vontstraat. Maar de subsidie van 700.000 euro is veilig gesteld.

©VlaamseArdennen1