Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 JANUARI

Afgelopen weekend was er de actie ‘Weekend zonder alcohol’ en in de Vlaamse Ardennen is de boodschap goed overgekomen. Tijdens de controles werden amper overtreders betrapt. Van de 584 gecontroleerde chauffeurs bliezen er maar twee positief. De politie deelde wel pv’s uit voor andere inbreuken.

Zaterdag is een 44 jarige man dood aangetroffen in zijn badkamer in een woning in de Wodecqstraat in Ronse. Bij de hulpdiensten kwam een oproep binnen voor het bevrijden van een opgesloten persoon. De politie en brandweer wisten zich toegang te verschaffen, maar alle hulp voor de 44 jarige man kwam te laat. Volgens een eerste onderzoek waren er geen derden in het spel.

Dat er onenigheid is over de elektriciteitsfactuur bij de voetbalclubs in Oudenaarde gaven we eerder al mee. Maar afgelopen week werd dit wel heel duidelijk. Kwik Eine en VV Volkegem delen het kunstgrasveld, net voor VV Volkegem met de training startte werd het licht gedoofd door Kwik Eine. De training was meteen afgelopen. Kwik Eine hekelt de te hoge energiefactuur die ze moet betalen in vergelijking met andere voetbalclubs.

In Ooike maakt het verenigingsleven zich ongerust. Op het Ooikeplein staat immers een garage te koop, dat gebouw paalt aan het vroegere gemeentehuis en café Het Schuttershof. De vrees is nu dat alles in één pakket zal verkocht worden aan een vastgoedmakelaar. En dan zijn de verenigingen in Ooike hun ontmoetingsplaats en zalen voor verenigingen kwijt.

Vanaf vrijdag zijn de trajectcontrole op de N60 tussen Eine en Zingem actief zijn. De camera’s staan er intussen al enkele maanden. Deze staan aan het kruispunt ’t Peerdeken in Zingem en nabij de rotonde in Eine. Momenteel staan er ook borden die de snelheid aangeven. Vanaf vrijdag zullen er ook boetes volgen.

©VlaamseArdennen1