Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 FEBRUARI

De NV Sportoase die het zwembad van Oudenaarde uitbaat heeft de stad gedagvaard voor een geweigerde coronasubsidie van 311.000 euro. Het bedrijf zegt recht te hebben op deze subsidie. Peter Simoens, schepen van Sport, zegt dat de stad extra middelen kan toekennen, maar ze heeft geen enkele verplichting. Er was reeds een gesprek tussen beide partijen, maar aangezien er geen overeenkomst kwam is Sportoase de gerechtelijke weg ingeslagen.

Zaterdagnamiddag hebben een vijftal jonge kerels ingebroken in het voorraadmagazijn van de kantine van het ’t Rosco. Dat is het stedelijk sportcomplex in Ronse. Ze forceerden de achterdeur. Ze namen frisdranken en ook chocomelk mee. De uitbater hoorde lawaai in de ruimte en kon hen betrappen. Een jongen van 12 werd in de kraag gevat, de andere konden ontkomen.

Het buurtcomité Geen Milieuschandaal op de Kortekeer, kortweg GEMOK vraagt om verzet aan te tekenen tegen de plannen van het gemeentebestuur. De gemeente Maarkedal heeft immers een nieuw voetbaldossier ingepland, dat minder ambitieus is dan vorige keer. Maar toch is het alternatief nog altijd niet realistisch zegt GEMOK.

Vandaag voert Farys werken uit in Wortegem-Petegem, daarom zal er tussen 8 en 16u geen leidingwater zijn in de Eekhoutstraat vanaf huisnummer 36 tot en met 42. Tijdens de wateronderbreking is het gebruik van water te mijden en laat je best alle kranen dicht en zet je alle machines die water verbruiken af.

Vanaf vrijdag 10 maart speelt Theater VTV ‘Mijn slappe komedie’ in de Volksbond in Ronse. De productie gaat om twee koppels die de kwestie van een caravan uit de vorige relatie willen oplossen tijdens een etentje.

©VlaamseArdennen1