Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 JANUARI

Op de N60 in Zingem is gisterenavond een spectaculair ongeval gebeurd. Een chauffeur verloor de controle over z’n stuur en botste. Hierbij werden drie wagens en een voorgevel vernield. Er vielen geen gewonden, maar de chauffeur en zijn inzittenden waren niet onder de indruk, en schepten gewoon op over hun snelheid.

Door de straten van Ronse heeft gisteren het Bommelslied geklonken. Door corona waren er Bommelsfeesten in afgeslankte versie. In de voormiddag trok een bescheiden stoet door de centrumstraten, met de slogan “Wij laten elkaar niet los”. ’s Avonds reed de Koningswagen het parcours van de avondstoet, ondanks de regen was er redelijk volk bij de doortocht te bespeuren. De stoet was live te volgen via stream en op de Bommelsradio, waar DJ’s iedereen in de Bommelssfeer brachten.

In Kluisbergen is afgelopen vrijdag ereschepen Marc Desloovere overleden. Hij werd 77 en overleed na een korte ziekte. In 1971 startte hij met gemeentepolitiek en als schepen van Sport stond ie mee aan de wieg van de succesvolle wandeltochten van Omloop Kluisbergen.

©VlaamseArdennen1