Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 DECEMBER

Nu maandag wordt het besparingsplan van de Stad Ronse voorgelegd aan de gemeenteraad. Door de stijgende energieprijzen, de infatie, de stijgende rente en de stijgende lonen moeten er maatregelen genomen worden. Zo wordt de start van de bouw van het nieuw administratief centrum uitgesteld. Bij de besparingen werd rekening gehouden met drie belangrijke principes : de burger wordt maximaal ontzien, er komen geen naakte ontslagen en de ingrepen moeten een structurele besparing opleveren op lange termijn.

Dinsdag heeft de politie Vlaamse Ardennen een patser uit het verkeer in Oudenaarde gehaald. De man die nog niet lang zijn rijbewijs had reed rond in een Audi A6. Hij maakte zich schuldig aan roekeloos rijgedrag in het centrum en de stationsbuurt. De parketmagistraat besliste om zijn rijbewijs voor 15 dagen in te trekken en zijn auto voor dezelfde periode in beslag te nemen.

Mathis Vermeersch is één van de vijf finalisten van de Vlaamse Scriptieprijs 2022. Elke jaar gaat de vzw SciMingo op zoek naar de sterkste scripties uit het afgelopen academiejaar. Mathis Vermeersch uit Oudenaarde maakte aan de UGent een scriptie over onderzoek naar bacteriën op sla. Op 20 december wordt in Brussel beslist wie de winnaar wordt van de 2500 euro en eeuwige roem.

Tineke Van hooland gaat maandag op de gemeenteraad van Oudenaarde voorstellen om een beloning te geven aan fietsers die in Oudenaarde of de deelgemeenten iets consumeren. Er bestaat momenteel een gelijkaardig systeem in Kortrijk. Het trekt het fietstoerisme aan en ook de lokale handel kan meegenieten.

©VlaamseArdennen1