Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 NOVEMBER

In de Koppenbergcross in Melden gisteren stonden twee Nederlanders op het podium, bij de vrouwen Fem Van Empel, bij de heren Lars Van der Haar. De koppenbergcross stond dit jaar in het teken van duurzaamheid, zo waren er herbruikbare drinkbekers en werd minimaal rollend materieel ingezet. Er zakten duizenden mensen af naar de bult van Melden.

In Ronse is het boek ‘Atlas/R. een stad’ voorgesteld. Drie dames hebben een jaar lang de gesprekken opgetekend van mensen toen ze in een vroegere handtassenzaak in de Wijnstraat zaten. Het gaat om gelukkige en ongelukkige passanten, maar ook eenzame of zoekende mensen. Het boek werd voorgesteld in het oude postgebouw op de Grote Markt. Je kan daar ook nog op 4, 5 en 6 november terecht.

De memorial Bjorn Vivé heeft 1250 euro opgebracht voor UZB Foundation. Dat is een organisatie die onderzoek doet bij patiënten met aandoeningen aan de aorta en de hartkleppen. De Memorial was op 13 augustus georganiseerd door vrienden en familie. Bjorn Vivé overleed op 34 jarige leeftijd aan een hartfalen.

©VlaamseArdennen1