Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 APRIL

In Oudenaarde kan je wijkcomposteren. De stad organiseert samen met Vlaco vzw en Ivla op dinsdag 19 april een gratis infoavond in de Volkszaal van het Stadhuis. Voor inwoners die samen hun groente-, fruit- en tuinafval willen composteren een must. De compost kan gebruikt worden om de bodemstructuur te verbeteren en je gooit minder afval in je restafvalcontainer.

In Ronse is de 91 jarige Adelin Devos overleden. De Bommelsstad rouwt om z’n overlijden, wat hij was verbonden met tal van verenigingen en organisaties in de stad. Hij was tevens (ere)raadslid bij de Bommels en erevoorzitter van de lokale Rode Kruis afdeling.

Bij vakantieopvang Give us a break in Eine is ook Artem te gast. Een 11 jarig jongetje uit Oekraïne. Met zijn gezin is hij de oorlog ontvlucht en verblijven ze in een gastgezin in Nukerke. Artem heeft een zware mentale beperking en moet ook de traumatische oorlofservaring verwerken. Met behulp van professionele monitoren zijn ze intussen al een stapje verder, de eerste dagen verstopte de jongen zich in een deken onder de zetel, intussen is er al wat communicatie en komt er ook geregeld een lach op het gezicht.

©VlaamseArdennen1