Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 SEPTEMBER

Vandaag weten we of de fusie tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Wortegem-Petegem en Kruisem doorgaat. Inspraak Kluisbergen, wou geen fusie zonder inspraak zegt Brecht Lietar :

Er werden dan ook veel handtekeningen verzameld :      

De handtekeningenlijst zou deze ochtend ingediend worden, maar ze zullen nu wachten tot het infomoment en dan beslissen. Een nauwere samenwerking ziet Inspraak Kluisbergen wel zitten :

Nu zaterdag is er in Ronse de modeshow van de Unie der Handelaars. Ook Miss België 2021 en 2022 zullen op de catwalk te zien zijn. Verder worden ook de winnaars bekendgemaakt van de actie ‘Personal Shoppers’. Zij mogen op pad met Tine Priem en Christophe Haddad, twee acteurs uit Thuis en de winnaars krijgen ook een waardebon van 250 euro.

De Stad Oudenaarde is nu officieel Pleegzorggemeente. Het label werd toegekend door de vzw Pleegzorg Oost-Vlaanderen. Die vzw zoekt voor wie niet meer thuis kan wonen of geen thuis heeft een gepaste gezinssituatie.

Afgelopen weekend is er in Oudenaarde een actie geweest tegen patsergedrag. Dat is onder andere voortdurend optrekken en remmen, te dicht langs voetgangers of fietsers rijden, bumperkleven, asociaal rijgedrag…Eén patser maakte het de politie makkelijk, in de Beverestraat ging ie een anonieme politiewagen uitdagen. De man blies positief is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt en het voertuig werd 15 dagen geïmmobiliseerd.

©VlaamseArdennen1