Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 8 SEPTEMBER

Op de kermis in Oudenaarde is er vanmiddag om drie uur het prikkelarm uurtje. Gedurende een uur staat de muziek zacht en worden de felle lichtflitsen verminderd. Voor sommige mensen is een overvloed aan geluid en licht immers niet aangenaam. De kermis blijft nog staan tot zondag.

Nu zaterdag is er opnieuw de traditionele modeshow in Ronse op het Rooseveltplein. Het gaat om een organisatie van de Unie der handelaars en 12 modezaken doen mee. Zowel vrouwen, mannen als kinderkledij en accessoires zullen er getoond worden. De modeshow begint om 14u. Op zaterdag en zondag voorzien de handelszaken in Ronse ook kortingen.

Op 19 september zullen alle bekende fietsmerken hun paradepaardjes van racefietsen ter beschikking stellen op de Markt van Oudenaarde. Het gaat om een initiatief van Grinta!. Wie wil kan er zijn droomfiets komen testen. In totaal zullen een 200 tal testfietsen aanwezig zijn van 10 tot 17u. Om te testen betaal je 15 euro, je krijgt er ook een sportdrank en -voeding bij, maar ook koffie en een giftbag.

Villa Madonna op de Kruisberg in Ronse wordt aanstaande zondag de trekpleister van de Open Monumentendag in Ronse. De bouw van de villa startte in 1906 en werd getekend door architect De Noyette. Naast de woning kan ook de tuin bezocht worden. Er zijn rondleidingen met gids voorzien op het uur.

©VlaamseArdennen1