Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 SEPTEMBER

In Ronse neemt het Vlaams Belang een nieuwe start. Op 26 september wordt de lokale afdeling heropgericht. De nieuwe voorzitter is de 69 jarige Joost Hysselinckx, hij werd in 2000 al verkozen als gemeenteraadslid. Lijsttrekker van toen Erik Tack is niet meer betrokken bij de nieuwe afdeling.

Cartoonist Xavier Demets heeft een vierde boek uit met Vieze Mannekes moppen. Het boek ‘Opgelet Humor’ is online beschikbaar en kan ook gekocht worden in de Standaard boekhandel in Ronse. De 36 jarige geeft les op de Da Vinci Campus in Ronse, hij woont in Ellezelles.

Tim Merlier uit Wortegem-Petegem staat op de reservelijst van bondscoach Sven Vanthourenhout, voor het WK. Merlier rijdt een goed seizoen, met negen zeges, onder andere in de Giro. Voorlopig is hij niet opgenomen in de definitieve selectie, maar hij houdt zich dus wel klaar.

Cultuurcentrum De Woeker in Oudenaarde heeft haar najaarsprogramma klaar. Blikvanger wordt Wouter Deprez, maar ook namen als Seven Goegebeur, Kamagurka & Herr Seele, Kadril en Han Solo staan geprogrammeerd. Alle info is terug te vinden op de dewoeker.be.  Deze maand kan de Woeker al 200 bezoekers ontvangen, vanaf oktober kan de volledige capaciteit van 227 zitjes gebruikt worden.

De 64 jarige Ann Vandeputte heeft afscheid genomen van ‘haar’ kinderen en collega’s in kinderopvang Glorieux in Ronse. 45 jaar lang heeft ze gezorgd voor de kindjes van achttien maanden tot 2.5 jaar oud. Nu kan ze genieten, samen met haar man van een deugddoend pensioen op De Klijpe.

In Zegelsem zijn een personenwagen en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde op de Oudenaardsestraat, op het kruispunt met de Loofweg. De vrachtwagen wou de Loofweg inslaan en botste tegen een wagen die richting Oudenaarde reed. De wagen en verkeersbord liepen schade op.

©VlaamseArdennen1