Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 8 AUGUSTUS

In Ronse gaat Bpost groene pakjesautomaten plaatsen op de parkings Michel Portois en Aimé Delhayeplein. Het gaat om compacte pakjesautomaten van twee meter hoog en een meter breed. Men kan er 24 uur per dag en 7 dagen in de week een bestelde zending afhalen of een pakjes terugsturen. Alles gebeurt via de My Bpost-app.

Op 18 september worden de laatste coronavaccins gezet in de vaccinatiecentra van de Vlaamse Ardennen. Deze week hebben 6000 mensen nog een uitnodiging gekregen, die op een vorige afspraak om een of andere reden niet waren komen opdagen. Wie het vaccin weigerde wordt niet opnieuw uitgenodigd, maar kan wel contact opnemen met het vaccinatiecentrum. Op 9 oktober sluiten de vaccinatiecentra in de Vlaamse Ardennen.

Oudenaarde is bereid een detentiehuis op te richten op haar grondgebied. Het gaat om een huis waar gedetineerden samenleven in een minder streng regime dan de gevangenis. Ze worden er optimaal voorbereid op hun terugkeer in de maatschappij. Minister van Quickenborne wil met de detentiehuizen de overbevolking in de gevangenissen aanpakken.

©VlaamseArdennen1