Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 OKTOBER

Gisterenavond werd de brandweer opgeroepen voor een gasgeur op het Kerkplein aan de Sint-Martinuskerk in Ronse. Er werd een woning gecheckt en de riolering werd schoongespoten, daarvoor werd het Kerkplein en de Jean-Baptiste Dekeyserstraat een uurtje afgesloten. Uiteindelijk bleek het om een benzinegeur te gaan en werden de straten weer vrijgegeven.

In de Heurnestraat in Heurne heeft gisteren een schouwbrand gewoed. Het ging om een woning nabij de kerk. De brandweer had het brandje snel onder controle, waardoor de schade beperkt bleef tot de schoorsteen. Tijdens het bluswerk werd de Heurnestraat afgesloten.

Garage Rockt is een succes geworden. Zeven groepen stonden er op het podium, vijf ervan stonden er een kleine dertig jaar geleden al tijdens Garagerock. Er waren alleen maar blije gezichten te zien in de fabriekloods van Incoplas.

Betty t’Sjoen die twee jaar geleden haar boetiek in Oudenaarde sloot om van haar pensioen te genieten opent een pop-up winkel in de Hoogstraat. De 77 jarige dame mist het contact met de klanten. In de pop-up winkel zal kledij verkocht worden die ze nog in stock heeft, maar ook nieuwe collecties.

De opbrengst van de 157 kopjes koffie die tijdens Open Monumentendag werden gedronken in Villa Madonna in Ronse is geschonken aan de Vrolijke Kring. De eigenaars van Villa Madonna overhandigden een cheque van 300 euro. De Vrolijke Kring gaat de strijd tegen kansarmoede aan.

KSV Oudenaarde heeft dit weekend de drie punten thuis gehouden. Al ging dit niet zonder moeite. KSV Oudenaarde moest de scheve situatie rechttrekken en won uiteindelijk met 2-1. Met twaalf op achttien nestelen de geelhemden zich netjes in de top vijf.

©VlaamseArdennen1