Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 JUNI

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts gaat bijna 785.000 euro investeren in de scholen in Ronse. Het gaat om de digisprong middelen, die alle scholen moet meetrekken in het digitale bad. Hierdoor moet de onderwijskwaliteit nog verbeteren.

Bij de politie Vlaamse Ardennen kan je je caravan of camper gratis laten wegen voor je op reis vertrekt. Het gewicht en verdeling ervan zijn zeer belangrijk voor de veiligheid. De weging met infodag zal plaatsvinden op zaterdag 26 juni van 9 tot 17u op het Minderbroedersplein in Oudenaarde. Vooraf inschrijven is wel verplicht.

Tim Merlier uit Wortegem-Petegem heeft in Brugge de Elfstedenronde gewonnen. In een millimeterspurt hield Merlier Mark Cavendish achter zich. Een fotofinish moest uitsluitsel brengen. Sasha Weemaes was derde. Het is de zesde zege van het seizoen voor Tim Merlier, hij won vorige keer trouwens ook de Elfstedenronde.

Eerstejaars Go!Atheneum Oudenaarde schenken microgolfovens aan dienstencentrum De Vesting. De leerlingen verkochten snoepjes en chips, met die opbrengst konden ze twee microgolfovens schenken aan de Vesting. Wie niet naar het sociaal restaurant kan komen, kan nu de maaltijden laten thuisbrengen en kan een microgolfoven ontlenen.

Horebeke heeft beslist om de subsidies voor de lokale verenigingen te verdubbelen. Verleden jaar kon gerekend worden op extra steun van Vlaanderen. Nu zorgt de gemeente dus voor extra financiële steun voor de lokale verenigingen.

In Wortegem-Petegem kan je een nieuwe digitale erfgoedwandeling stappen. De tocht is zo’n 10 km lang en je komt via de mooiste plekjes van de regio. Het gaat om een initiatief van de Gemeente Wortegem-Petegem, Heemkring Bouveloo en Erfgoed Vlaamse Ardennen.

De vrije basisschool Ruien organiseerde dit jaar geen schoolfeest maar zorgde wel voor afhaalmaaltijden. De maaltijden een 400 tal in totaal vonden hun weg naar ouders en grootouders, die konden genieten van het eten en de bijhorende drank.

In Zingem is gisterenavond een chauffeur om het leven gekomen in een ongeval. De chauffeur, een man uit Munkzwalm reed op de Nederzwalmsesteenweg op een geparkeerde oplegger.

©VlaamseArdennen1