Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 6 SEPTEMBER

De Vlaamse Waterweg heeft een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd voor de heraanleg van de Trekweg Linkeroever in Oudenaarde. Het openbaar onderzoek start volgende week maandag en duurt een maand. In de nieuwe vergunning is maximaal rekening gehouden met de bekommernissen over het behoud van bomen en groenaanleg. De werken zullen ten vroegste volgend jaar starten.

Ook in Ronse kijkt men naar de fusieplannen van Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Kluisbergen en Kruisem. Of deze fusie zal doorgaan wordt morgen bekend. Volgens Ontgrendel Ronse is de fusie niet goed voor Ronse, en vrezen dat Ronse nog meer een eiland zal worden, door de dominantie van de nieuwe fusiegemeente.

Atletiekclub KASV Oudenaarde heeft het heel goed gedaan op de Belgische kampioenschappen aflossing in Kessel-Lo. Ze haalden één gouden en twee zilveren medailles. Maar de 4 x 400 dames gingen met de eer lopen, ze verbeterden het 29 jaar oude Belgische clubrecord.

In Etikhove kan je dit weekend appels plukken in een boomgaard. Het gaat om een initiatief van Natuurpunt Vlaamse Ardennen. Van de geplukte appels zal het ‘Vlaams Ardennenfruitsap’ gemaakt worden. Dat wordt verkocht ten voordele van Natuurpunt. Wie komt plukken krijgt in ruil een aantal flessen appelsap.

©VlaamseArdennen1