Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 JULI

De chiro en scouts in Ronse hebben een nieuw onderkomen. De twee jeugdbewegingen waren op zoek naar een nieuwe huisvesting. De Chiro kan terecht in de vroegere gebouwen van de Sint-Pietersschool in de Lorettestraat, ze zullen een renovatiesubsidie krijgen. De scouts zullen terecht kunnen in de gebouwen van de stad in de Grote Marijve. Schepen voor jeugd Aaron Demeulemeester is blij dat er een noodoplossing voor de twee jeugdbewegingen is gevonden.

Wandelclub Hanske De Krijger uit Oudenaarde kan de Adriaen Brouwertocht organiseren. De tocht staat nu zaterdag op het programma. Het aanbod van rustplaatsen en afstanden is aan de coronamaatregelen aangepast. Meer info op hanskedekrijger.be

In Maarkedal zal 11 juli niet onopgemerkt voorbij gaan. Op het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn er in de late namiddag en vooravond concerten gepland in verschillende cafés en zullen er foodtrucks staan op de dorpspleinen.

Brouwerij Liefmans uit Oudenaarde brengt een uniek bier uit : de Kriek-Brut Xtra. Diverse jaargangen van de Liefmans-kriekbieren worden geblend met blond bier en met kriekbier dat vier jaar op wijnvaten heeft gerijpt Het bier zal enkel te koop zijn bij Colruyt en in de zomerbar Odnar op de site van de brouwerij. Het bier Kriek-Brut Xtra past goed bij desserts.

In Oudenaarde trekt de dienst Cultuur weer alle registers open voor Vlaanderen Feest. Blikvanger is Jan Peumans, voormalig voorzitter van het Vlaams Parlement, die de feestrede voor zijn rekening zal nemen. Verder zijn er ook openluchtoptredens, de Recrean Rope Skippers, Break & Dance en de onweerstaanbare Airkesmachine.

Bloemen D’Hondt in de Wijnstraat in Ronse is genomineerd voor de finale van de wedstrijd ‘Beste Bloemenzaak van Vlaanderen. In de finale blijven nog vijf bloemenzaken over. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke Unie van de Floristen en kent een beslissing op 21 november.

©VlaamseArdennen1