Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 JUNI

Nog nooit waren er zoveel deelnemers aan de Fiertel in Ronse. De mensen hadden dus nood aan een normale editie, na twee jaar corona. Schepen van de Fiertel Ignace Michaux /

Ook burgemeester Luc Dupont heeft genoten van deze editie :

In Kluisbergen is gisterennamiddag een 82 jarige vrouw om het leven gekomen bij een woningbrand. Brandweermannen op terugweg van een interventie merkten rook in een woning in de Berchemstraat. Bij het betreden van de woning was er een hevige rookontwikkeling en een felle brand. De bejaarde dame werd levenloos teruggevonden.

De 22 jarige Louis Van Cauwenberghe uit Wortegem-Petegem  bouwt aan de technische Universiteit van Delft mee aan een vliegende waterstofboot. Op de Energy Boat Challenge in Monaco wil het team de maritieme wereld verbazen. De Challenge in Monaco gaat door begin juli.

Steenbakkerij Vande Moortel uit Oudenaarde geeft vanavond een infovergadering over de opvullingswerken van de kleigroeve. Onlangs dienden ze een omgevingsaanvraag in voor het opvullen van de klei- en zandgroeve.  Het bedrijf geeft vanavond om 19u meer uitleg over de plannen in de volkszaal van het Stadhuis van Oudenaarde.

©VlaamseArdennen1