Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 NOVEMBER

Bij de intrede van Sinterklaas in Oudenaarde nu zaterdag zal een mondmasker voor volwassenen en een Covid Safe Ticket verplicht zijn. Dat heeft burgemeester Marnic De Meulemeester beslist. Sinterklaas meert zaterdag rond 14u aan aan de Louise Mariekaai. Stewards zullen toezien op de mondmaskerplicht.

De man die vrijdagmiddag levenloos werd aangetroffen in het Speibos in Oudenaarde is geïdentificeerd. Het gaat om veertiger Christ Hendryckx die begin november als vermist was opgegeven. Bij het overlijden is geen kwaad opzet gemoeid.

Theater VTV Ronse stopt met de opvoeringen van ‘Peepshow in de Alpen’ door een coronabesmetting. Deze werd vastgesteld bij een van de leden van de cast. Er werd beslist om de twee laatste voorstellingen van komend weekend af te gelasten.

Harmonie Sint-Cecilia Ronse schrapt hun komende activiteiten door de stijgende coronacijfers. Op 21 november stond een banket gepland, op 3 december een kerstconcert in ’t Kapittel. Beide activiteiten gaan dus niet door. Wie al tickets gekocht heeft, kan een terugbetaling vragen.

In de gemeenteraad van Oudenaarde wordt Boris Labie van N-VA vervangen door de 52-jarige Wim Dhont. Boris Labie kan in de Oudenaardse gemeenteraad niet meer zetelen aangezien hij naar Wortegem-Petegem verhuisde. In zijn nieuwe gemeente wil hij ook een politieke rol spelen.

De kleuterafdeling van Campus Sint Antonius in Ronse heeft een nieuwe directrice. De 37 jarige Aurélie Poupaert vervangt de 55 jarige Fabien Verborgh, die een opdracht krijgt bij het Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Een gebrek aan huurwoningen en de sterk gestegen huurprijzen doen in Ronse mensen in een zorghotel belanden. Die Ronsenaars hebben het dus moeilijk om een betaalbaar dak boven hun hoofd te vinden. Schepen van Woonbeleid Wim Vandevelde kent het probleem en wil dat meer eigenaars hun woning op de huurmarkt brengen.

Nu de besmettingen en de ziekenhuisopnames snel stijgen heeft dit gevolgen voor heel wat sectoren, niet in het minst de evenementensector. Zo wordt in de Qubus in Oudenaarde de ene na de andere annulatie gemeld. De sector wacht met een bang hart de beslissingen van het overlegcomité morgen af.

Natuurpunt Vlaamse Ardennen verkoopt voor het derde jaar op rij appelsap ten voordele van meer natuur in de Vlaamse Ardennen. Het appelsap is afkomstig van appels van  hoogstamboomgaarden in de Vlaamse Ardennen. De flessen zijn te koop bij de lokale vrijwilligers van Natuurpunt Vlaamse Ardennen, of in de korteketenwinkel Boerkoos in Nukerke.

©VlaamseArdennen1