Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 31 AUGUSTUS

Rolstoelgebruikers kunnen in Oudenaarde moeilijk de bus gebruiken. Van de 174 bushaltes zijn er maar 19 waar rolstoelgebruikers zonder hulp kunnen opstappen. Dat zegt Dagmar Beernaert van Vooruit, er is dus werk aan de winkel als we willen dat meer mensen het openbaar vervoer nemen.

Het politiecommissariaat in Ronse is moeilijk bereikbaar door wegenwerken in de Politiekegevangenenstraat. Er worden nutsleidingen gelegd, en daardoor is het verkeer moeilijk in de eenrichtingsstraat en is er minder parking. De werken duren tot 16 september.

Dit weekend is er voor de 22ste keer Ruien Feeste. Er zal muziek en animatie zijn, maar ook een eetfestijn en petanquetoernooi en de onvermijdelijke Patersloop. Door Ruien Feeste zijn er enkele tijdelijk verkeersmaatregelen van kracht in Ruien.

In de Achturenstraat in Ronse heeft gisteren een vergeten pot soep op het fornuis vuur gevat. De bewoners waren niet thuis. Door de rookmelder konden de buren alarm slaan. De woning werd volledig gevuld met rook, de brandweer moest de woning ventileren.

Gisterenvoormiddag hebben in Ronse zo’n 1500 gezinnen zonder elektriciteit gezeten. De oorzaak was het raken van een kabel tijdens wegenwerken in de Ninovestraat. Dat gebeurde omstreeks 10u, in grote delen van Ronse werd het elektriciteitsnet uitgeschakeld tot rond 11u. Fluvius kon de kapotte kabel herstellen.

©VlaamseArdennen1